Sances Gym is in juli 1993 ontstaan in Amsterdam-Zuid.

Sensei Kenneth Sances is een oude bekende in de wereld van kick- en muaythaiboksen. Na een korte voetbal"carrière" heeft Kenneth in 1979 voor het eerst kennisgemaakt met de sport.
Hij is toen begonnen bij Sportschool Samurai.

Na vele wedstrijden kickboksen, semi-contact, full-contact en savat in binnen- en buitenland, werd Kenneth in 1982 voor het eerst Nederlands Kampioen. Deze titel heeft hij vervolgens 2x met succes verdedigd. Daarna ging het in een rap tempo en werd Kenneth in 1988 voor het eerst gevraagd les te geven in buurthuis 't Plein in Amsterdam-Zuid.

Het begon met aerobicslessen aan vrouwen uit de buurt en het groeide uit tot Sances Gym in 1993. Daar heeft Kenneth vervolgens 13 jaar lang kick- en muaythailessen gegeven aan meer dan 300 leerlingen (kinderen, jeugd en volwassenen). Deze kwamen uit de buurt, maar ook ver buiten Amsterdam.

Sinds 1997 is Kenneth erkend kick- en muaythaiboks instructeur.


In de loop der jaren zijn er door het bestaan van Sances Gym enkele bijzondere successen geboekt. Een aantal bekende kickboksers heeft jaren geleden voor het eerst kennis gemaakt met de sport bij Sances Gym en zijn later uitgegroeid tot kampioen (van Nederlands tot wereldkampioen of K1 kampioen).

Enkele andere successtories zijn: Mike Passenier, succesvol kickboks trainer en sportschoolhouder van "Mike's Gym" in Amsterdam-Noord met kampioenen als Melvin Manhoef, Joerie Mes, Björn Breggy, Badhr Hari.
Mike was van 1990 - 1994 zelf leerling bij Sances Gym

Ronald "Ropie" Adriaans, succesvol kickbokstrainer bij Ropie Gym in Almere-Buiten. In de jaren '80, begin '90 was Ropie zelf leerling bij Sances Gym.

Huidige talenten van Sances Gym:
Kenny Wolly (A-klasse)(foto)
Mohamed 'Mootje'Kabiri (A-klasse)
Sergio Codington (fitness coach/trainer)

Ben jij het volgende talent dat bij Sances Gym zijn passie voor de sport vindt en uitgroeit tot een kampioen?

Kenneth Sances is ook beschikbaar voor privé training, workshops en sportmassages. U kunt uw aanvraag hiervoor per email doorsturen.